Pri tej masaži je poudarek bolj na tretiranju trenutnega problema (išias, nepravilna drža, zamaknjena medenica, nepravilen položaj ramen, usek v križu, bolečine v rokah, teniški komolec, karpalni kanal…) z vključenim tretiranjem delov telesa, ki so tudi povezani s dotičnim problemom. Uporabljam posebne prijeme, ki pomagajo pri korekciji hrbtenice, vratu, ramenskega obroča, medenice, in tudi trigger točke, s katerimi sprostim napetosti v določenem delu telesa.

Priporočene pa so tudi določene vaje za okrepitev neaktivnih mišic, da se vzpostavi ravnovesje v telesu – odprava bolečin in s tem boljše počutje, izboljšan energetski pretok, bolj pravilna drža, izboljšana postavitev hrbtenice, medenice, ramen, izenačena dolžina nog, lažja hoja.., kar pa tudi vpliva na boljše delovanje celotnega organizma.

proti-bolecinska-masaza

Pri večini ljudi hrbtenica ni v pravilnem položaju, že zaradi sedečega dela, obremenjenosti, ponavljajočih gibov, sključene drže, nepravilne uporabe telesa, tudi našega načina razmišljanja, delovanja oz. vzorcev, po katerih delujemo.. Vse to je stres za telo. Na nekem delu hrbtenice so mišice bolj zategnjene, kar lahko tudi vpliva na položaj medenice, ki se potem naprej kaže lahko tudi v različni dolžini nog, posledično pa na obremenjevanje sklepov in raznoraznih težav, bolečin.

S tako masažo se lahko dolgoročno vpliva na ravnovesje v hrbtenici, poravnavo ramen, medenice, dolžine nog, prenehanju bolečin, težav, lažji hoji in izboljšani gibljivosti, nasploh boljšemu počutju. Ta celostna obravnava se priporoča večkrat zapored v roku 5 -7 dni, odvisno od samega problema.