Intuitivna masaža celega telesa je mešanica različnih tehnik, ki sem jih združila v svojo vrsto masaže.

Moje masaže so celostne, saj se lotim masaže globinsko, kjer je problem, odpravim vozle, izboljšam energijski pretok skozi celo telo. Seveda je najprej potrebno sprostiti tisti del, kjer je težava, da se gre lahko v globino, in šele potem se lahko sprosti napetost. Poudarek vedno dam na tistem mestu, kjer je problem, s posluhom do vsakega posameznika.

klasicna-masaza

Skozi masažo intuitivno začutim, kje so blokade, kje ni pretoka energije, in z različnimi tehnikami spet vzpostavim pretočnost. Vse je v pretoku energije in mi lahko z izboljšanjem le-tega z različnimi tehnikami omogočimo telesu, da se začne regenerirati, da se revitalizira.

Masažo začenjam na hrbtu, kateremu posvetim največ časa, saj se ponavadi ravno tu zrcali največ stresa, bremen, tudi zaradi našega načina življenja, veliko sedečega dela, hitenja… Največ ljudi ima težave zato ravno v zgornjem delu hrbta, z vozli med lopaticami, tenzije na ramenih, vratu, kamor gre tudi lahko naprej v glavo, od tu pa tudi kronični glavoboli, ali zamrznjena ramena, kalcinacije, mravlinčenje v rokah. Pogoste pa so tudi bolečine v križnem – ledvenem predelu, oz bolečinah v kolkih, nogah ali kolenih… tudi zaradi sedenja oz pozicije vretenc v ledvenem predelu.

Zato je krepitev mišic hrbta in trupa zelo koristno, da mišice lažje držijo vretenca na pravi poziciji, pa tudi raztegovanje mišic rok in nog, razgibavanje sklepov, že zaradi samega pretoka energije, da se zmehčajo blokade, in pospeši krvni in limfni pretok.

Po masaži se spet počutite lahkotno, polni energije, prerojeni. Mišice se sprostijo vseh napetosti, bolečin in ujetih čustev. S tem, ko se vzpostavi boljša energetska pretočnost telesa, telesu omogočimo, da se lažje regenerira in razstruplja. Velikokrat se tudi postavijo stvari na svoje mesto, ko se sprostijo čustva, ki so ujeta v mišicah, ki so vezana na neko situacijo in se razrešijo situacije v našem življenju..