Vakuumska masaža je poznana že preko 1000 let, uporablja pa se za sproščanje mišic, razstrupljanje, odpravljanje bolečin (glavoboli, migrene, hrbtenica..), boljšo cirkulacijo in limfni obtok kot tudi v lepotne namene (učinkovito odpravljanje celulita, bolj napeta koža..).

S pomočjo ventuz se v telesu odprejo meridiani in vzpostavi se energijski pretok. Bolečina se pojavlja na mestih, kjer je pretok energije blokiran. Tretma z ventuzami se izvaja tako, da se na akupresurnih točkah s pomočjo čašic ustvari vakuum, ki dvigne kožo, kar poveča krvni obtok in pretok energije. Na tak način se odpravi bolečina (v križu, hrbtenici, nogah, ramenskem obroču in vratu, pri glavobolih..) in sprosti telo, saj sprosti zakrčene mišice.

Ventuze delujejo v globino, vplivajo globinsko na tkiva, zaradi česar se aktivira krvni in limfni sistem, spodbuja se odstranjevanje toksinov, odblokirajo zastoje v črevesju, krepijo tudi imunski sistem. Ugodno delujejo tudi na težave z dihali, pljučnicami, bronhitisi in prehladi, saj spodbujajo odstranjevanje zasluzenosti in kislin iz telesa. Uporabljamo jih tudi za ublažitev anksioznosti, tesnobe, depresije, za lajšanje nelagodja, za spodbujanje energije, za poživljanje in več delovnega elana ter pri vseh težavah s hormoni, vnetji in alergijami.

masaza-ventuze

Koristi vakuumske masaže z ventuzami:

 • izboljšanje prekrvavitve in pretoka limfe iz globlje ležečih tkiv
 • izboljšanje presnovnih procesov na celotnem organizmu
 • zmanjšuje edeme, izboljša respiracijo in absorbcijo kože na masiranem področju
 • pospešuje izločanje toksinov – krepi imunski sistem
 • rahlja zarastline, vozličke
 • globoka sprostitev celotnega telesa
 • pomaga omiliti kronične bolečine
 • pomoč pri atrofiranih mišicah, kroničnih obolenjih sklepov
 • lajša dihalna obolenja – bronhitis, astma – pomaga pri izločanju sluzi in izkašljevanju
 • omili migrene in glavobole
 • odlično deluje proti celulitu, uveli, ohlapni koži – koža postane odpornejša, prožnejša, bolj elastična, povečuje mišični tonus

ANTICELULITNI TRETMA Z VAKUUMSKO MASAŽO IN OBLOGO IZ ALG

Zelo učinkovite so ventuze tudi pri odpravljanju celulita, saj močno spodbujajo prekrvavljenost v predelih celulita in spodbujajo njegovo razpadanje, razbijajo zbite maščobne celice, prav tako pa zaradi svojega razstrupljevalnega učinka poskrbijo za lepo, napeto in sijočo kožo.

Anticelulitni tretma z oblogo iz alg ter masaža z ventuzami in orehovim oljem

Najprej se nanese segreta obloga iz alg na predele, kjer je celulit, da se telo razstrupi, koža pa postane bolj napeta in prožna. Stranka je 20 min zavita v folijo, potem se stušira in sledi masaža z orehovim oljem in ventuzami.

Zakaj obloga iz alg?

Alge so bogat vir joda, vitaminov in mineralov, beljakovin, vlaknin, maščobnih kislin. Nase vežejo strupe in jih odstranijo iz kože. Odlično delujejo proti prostim radikalom, čistijo kožo in delujejo drenažno. Po nekaj nanosih se tudi videz pomarančne kože zmanjša, pomagajo pri zmanjševanju obsega delov telesa. Ker obloga gre tudi v globlje plasti kože, deluje tudi pri lajšanju kroničnega revmatizma, izboljša presnovo, krepi odpornost telesa.

OREHOVO OLJE

Zelo učinkovito pri odpravljanju celulita je orehovo olje, saj ima funkcijo akumulacije kislin na koži ter kožo hladi in jo vlaži. Orehovo olje hitro preide v globino in kisle beljakovine začne spreminjati v bazične. Toksini v telesu imajo navadno kisle lastnosti v biokemijskem smislu. Ventuze pa same po sebi delujejo na princip vakuuma in povečajo prekrvavitev, limfni pretok, koža postane elastična, bolj napeta, v kombinaciji z orehovim oljem pa je efekt še močnejši.

Priporočam vsaj 10 masaž za začetek, da je nek viden učinek, zato sem sestavila pakete 5 oz 10 masaž.
Anticelulitno masažo je priporočljivo na začetku za boljši učinek narediti vsaj 2x na teden. Potem pa za vzdrževanje 2x na mesec. Posamezna masaža traja 75 min vključno z oblogami.